Rymdfabrik i Linköping - Aspehof
Aspehof fastigheter, logistikfastigheter jönköping, nyproduktion logistikfastighet, lager jönköping, etablera jönköping, mark jönköping, mark, etablera, logistikfastighet jönköping, logistikfastighet, Aspehof logistikfastigheter
968
post-template-default,single,single-post,postid-968,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-968
 

Rymdfabrik i Linköping

Aspehof hyr ut till Beyond Gravity som fördubblar rymdverksamheten i Linköping

Rymdfabrik i Linköping

Rymdindustrin går på högvarv – och svenska aktörer är med och driver utvecklingen. Sveriges största rymdföretag Beyond Gravity (tidigare RUAG Space) bygger tillsammans med Aspehof Fastigheter en ny rymdfabrik i Linköping.

 

Verksamheten i Linköping är redan idag världsledande på placering av satelliter i omloppsbana, och den nya satsningen innebär en fördubbling av produktionen av satellitdispenser. Det medför ett 60-tal nya arbetstillfällen, från ca 140 till ca 200 medarbetare. Idag, 15 mars, togs det första spadtaget, med närvaro från bland annat ledningen från Beyond Gravity, Aspehof Fastigheter, Rymdstyrelsen och Linköpings kommun.

Aspehof Fastigheter utvecklar, i Linköping, 5 500 kvm attraktiva industri- och kontorsytor till Beyond Gravity.

Den nya rymdfabriken ska stå klar 2023 och byggs i företagsparken Cavok District, som blir Linköpings nya flyg-och rymdkluster. I den nya anläggningen kommer Beyond Gravity att kunna producera ett dispenser-system per vecka, istället för ett i månaden.

 

”Vi är väldigt glada över att få förtroende från Beyond Gravity att utveckla deras nya rymdfabrik. Här får de en modern anläggning som matchar deras extremt höga och specifika krav i ett av stadens mest attraktiva lägen vid flygplatsen.”

– Johan Aspehof, VD

 

I linje med Aspehofs och Beyond Gravitys höga hållbarhetsmål kommer den nya fastigheten i Linköping att miljöcertifieras samt med möjlighet att installera solceller på fastighetens tak.

 

”Det är alltid ett gott betyg när ett stort internationellt bolag väljer att växa tillsammans med oss. Linköping är ett utmärkt industrinav och vi är såklart glada att kunna ge Beyond Gravity möjligheten till ytterligare expansion i området de redan finns i. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Beyond Gravity.”

– Johan Aspehof, VD

 

Vi hör av oss

Är du sugen på att dra igång ditt projekt? Fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.